La II Edició de la Floració de la Lavanda acull més de 800 persones


  • Durant el mes de juny l’Horta de Lleida ha rebut visitants d’arreu del món
  • L’oferta ha estat molt diversa: cultura, turisme, gastronomia, solidaritat i salut
  • S’han recaptat diners a favor de la Fundació Josep Carreras, per la lluita contra la leucèmia

La lavanda o espígol floreix tan sols un mes l’any, el mes de juny. Per aquest motiu, Aromes de Can Rosselló, pioner en el cultiu d’aquesta planta, ha organitzat tot un seguit d’actes emmarcats dins la II Edició de la Floració de la Lavanda

 Més de 800 visitants han vingut des de pobles de la província, però a més també ha rebut viatgers de Girona, Barcelona, França, Rússia i Xina

Visites guiades, dinars de germanor, fira de productes de proximitat i km 0, nit de ioga, tallers de cuina i l’acte de cloenda es va reservar per la Revetlla de Sant Joan. On la flama del Canigó va encendre la foguera que va regnar durant la nit. 

Ahir, 26 de juny, va dur-se a terme l’última visita al camps, abans de la seva collita. Els nois i noies de la Fundació Aspros, entitat referent en la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat psíquica, van conèixer el lloc d’origen dels productes que s’elaboren a Aromes de Can Rosselló i que a partir d’ara seran els encarregats de manipular-los, etiquetar-los i emmagatzemar-los. Francesc Rosselló apuntava que ha estat una de les visites més emotives i gratificants. 


La II Edició de la Floració de la Lavanda ha comptat amb la participació de persones i entitats, referents cadascú en el seu sector. David Molina,  xef del Restaurant Sheyton, premi “Jóvenes Cocineros Àngel Moncusí” de 2005 i, guanyador del concurs televisiu “Deja sitio para el postre” ha estat l’encarregat d’elaborar els dinars de germanor. Cal Sargaireva ser el responsable de preparar in situ el sopar de la Revetlla de Sant Joan. Ekke, per segon any consecutiu, organitza la Nit de Ioga i Lavanda, emmarcada dins el seu programa de la Festa d’estiu i el seu 25è aniversari d’enguany.La Dra. Antonieta Barahona, nutricionista reconeguda de Lleida, va delectar les assistents al taller de cuina, amb tot un seguit de plats elaborats amb espígol. 

El programa fou inaugurat per Fèlix Larrosa, en un dels seus últims actes com a Paer en Cap. Acte que va culminar amb la participació dels Castellers de Lleida

Tots els actes de pagament, directament organitzats per Aromes de Can Rosselló, tenien un vessant solidari, recaptar diners per la Fundació Josep Carreras, per la lluita contra la leucèmia. 

Amb la cloenda d’aquesta II Edició de la Floració de la Lavanda, podem dir que Aromes de Can Rosselló, una empresa familiar, ha aconseguit ficar l’Horta de Lleida, al mapa gastro-turístic de Catalunya, amb el seu camp de lavanda i l’empenta i iniciativa dels membres de la seva família. 

Volem agrair de tot cor, la col·laboració de: Ajuntament de Lleida, AV Copa d’Or i Sot de Fontanet, AV Balàfia, Cafès Batalla, Comercial Pintures, Iaso, Ilerda Serveis, Original Brand, Pastiseria Colell, L’oliverar de Sanui, Punt Colonial, Seguros Bilbao i Mel Alemany.

PD: Vegeu cada una de les entrades dels actes, on hi ha imatges que us encantaran.

Tagged , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *